Programa
Xavier Baró & Renaldo & Clara

Xavier Baró i Clara Viñals, representants de dues generacions de l’escena musical lleidatana, comparteixen accent occidental i també el gust per la calidesa de la música. Els sons acústics són els protagonistes de les seves respectives propostes, ja sigui amb un matís pop en el cas de Renaldo & Clara o bé des de la recuperació de la tradició en mans de Xavier Baró. Ara s’han trobat per cuinar conjuntament un disc (publicat en motiu del Record Store Day) que enllaça i fon els seus respectius mons, amb temes d’un i altre i també una sorprenent relectura de Françoise Hardy.

En aquesta vetllada viurem tres moments separats: primer l’actuació de Renaldo & Clara, recuperant temes del seu aclamat debut Fruits del teu bosc i avançant novetats. Tot seguit, Xavier Baró presentant a Barcelona el seu nou disc I una fada ho transmuda. I finalment, la connexió de tots junts a l’escenari interpretant els temes del seu EP.

XAVIER BARÓ
Xavier Baró: veu, guitarres acústica i elèctrica
Víctor Verdú: piano, teclats

RENALDO & CLARA
Clara Viñals: veu i guitarra elèctrica
Víctor Ayuso: guitarres i percussions
Hugo Alarcón: piano, teclats, violí, mandolina i cors

Xavier Baró. Pocs autors del nostre país han bastit al llarg dels anys una obra tan coherent, constant i d’alt voltatge, sense rendir-se a les exigències comercials i treballant sempre des de l’absoluta llibertat creativa. Això ha dotat d’unitat i caràcter inconfusible la discografia de Xavier Baró, tot i la diversitat dels àlbums que la composen.

Després de la bona rebuda de l’anterior Allau d’estrelles solitàries (millor disc folk 2015 als Premis Enderrock), en que Baró dirigia una mirada crítica al drama social amb què convivim, ara l’autor fa un salt temàtic absolut i presenta un nou disc que sota el títol I una fada ho trasmuda (K Indústria) s’endinsa en l’íntim i alhora universal territori de les “Cançons d’amor i de misteri”, subtítol que alerta del viatge que ens espera al llarg d’onze temes del més preciosista folk rock -molt més instrumentat i elèctric que en treballs anteriors- amb que Baró ha vestit en aquest disc la poètica de les seves cançons, de nou misteriosa i colpidora. En aquest àlbum, el 10è de la seva trajectòria com a solista, Xavier Baró ha comptat amb la producció musical de Víctor Ayuso (Renaldo & Clara).

Renaldo & Clara. Les cançons de Renaldo & Clara són un secret a cau d’orella, un secret que poc a poc es va escampant, sense pressa però amb fermesa. Aquest grup lleidatà porta ja un temps deixant-nos pistes, primer en forma d’EP –Renaldo & Clara (Quadrant, 2009), Lilà (Elefant, 2012) i més tard amb el seu primer elapé, Fruits del teu bosc (Bankrobber, 2014), a més de col·laboracions diverses, la darrera un split single amb Xavier Baró publicat pel Record Store Day 2016 per Grans Records i Bankrobber. A més, han tocat en festivals com el Primavera Sound, BAM, Vida, Músiques Disperses, Strenes… a més dels enyorats Faraday i Poparb. Deutors del folk britànic dels 70, de l’indie més minimalista i també del Donosti Sound, Renaldo & Clara sorprenen amb unes cançons subtils però carregades de detalls.

octubre
7
21
Carrer Nou de la Rambla, 111
Barcelona
Comprar entrada ( 11€/14€ )