Programa
Raúl Rodríguez

‘La Raíz Eléctrica’

Després de presentar a l’edició del 2015 el seu primer treball en solitari, Razón de son, Raúl Rodríguez torna al Connexions amb el seu nou àlbum, La Raíz Eléctrica (Fol Música, 2017). En ell, Rodríguez decideix connectar el tres cubano i la guitarra elèctrica en una nova creació: el ‘tres elèctric’ i així portar a la música elèctrica les possibilitats del rock flamenco amb arrels africanes que, com a antropòleg, ha investigat.

El seu segon treball en solitari s’embarca en una nova aventura d’antropomúsica on conviuen amb naturalitat gèneres com l’afro-beat, el flamenco, la psicodèlia, el son cubano, els ritmes voodoo haitians, el rock andalús i les cançons d’autor americanes, creant un nou territori sonor, l’afroflamenco-elèctric, que ens porta a un viatge intercultural on el baile flamenco es converteix en el vehicle conductor i nou element sonor.

Després dels seus darrers viatges i contactes amb músics com Jackson Browne, Tony Allen, Habib Koité, Jonathan Wilson o Phil Manzanera, Raúl Rodríguez torna per gravar, amb la seva banda habitual (Mario Mas, Guillem Aguilar i Aleix Tobías), un treball en el que desenvolupa un so diferent, incorporant aquest nou instrument, el tres elèctric, i en el que dóna continuïtat als seus estudis al voltant de la presència negra a Andalusia, relacionant de nou la investigació antropològica i la creativitat musical.

Raúl Rodríguez: tres elèctric, tres flamenco i veu
Mario Mas: guitarra flamenca, guitarra elèctrica i corus
Aleix Tobías: bateria
Guillem Aguilar: baix i cors
Jordi Fornells: palmes i cors
Paco Pavía: palmes i cors

 

Raúl Rodríguez és músic, productor i antropòleg cultural. Fill de la cantant Martirio, va aprendre a estimar la música a casa, a l’entorn de la contracultura sevillana dels 70 i 80. Músic inquiet i experimentat en el camp de la fusió flamenca, va dissenyar un nou instrument, el tres flamenco, una mescla del tres cubà i la guitarra flamenca amb noves fórmules rítmiques i estètiques. Raúl Rodríguez va ser fundador del grup de culte Caraoscura i de Son de la Frontera, una agrupació que va donar la volta al món, va ser nominat als premis Grammy llatins i va rebre dos guardons de la World Music. Després d’haver col·laborat amb artistes com la mateixa Martirio, Kiko Veneno, Miguel Poveda, Manuel Molina, Peret i Santiago Auserón, entre d’altres, Raúl Rodríguez torna al Connexions amb el seu nou projecte.

octubre
12
21
Carrer Nou de la Rambla, 113
Barcelona
14€ | 11€ anticipada
Comprar entrada