Programa
Niño de Elche & Los Voluble
‘RaVerdial’

Niño de Elche, una de les veus flamenques amb més risc poètic, polític i estètic i amb una ferma aposta per la recerca de músiques i escenes allunyades del folklore més tradicional, comparteix aventura amb Los Voluble, duo DJ/VJ col·lectiu d’activació sonora i visual amb més de 15 anys de trajectòria underground a l’esquena, sorgit en el marc del Festival Internacional ZEMOS98 de Sevilla, participant activament en projectes d’experimentació sonora i audiovisual, en els quals allò popular i allò polític creuen els seus camins. Junts presentaran RaVerdial, una mescla de rave (amb tota la càrrega política i social dels orígens de les festes underground) i verdiales (pal flamenc indissociable de la festa) que sorgeix dels treballs d’experimentació que Los Voluble i Niño de Elche, han posat en marxa a través de diverses trobades com DEF-DiálogosElectroFlamencos o Cartuja a rás.

Aquesta trobada parteix de l’interès d’unir el cante flamenco amb la música electrònica i el vídeo en directe, construint un camp més del folklore digital. Un xoc que mixtura l’audiovisual, el flamenco i les músiques de ball. En directe, el projecte RaVerdial es completa amb la presència de Raúl Cantizano (Proscritos DF) i Pablo Peña (Pony Bravo, Fiera).

Niño de Elche: veu
Pedro Jiménez: DJ
Benito Jiménez: VJ
Raúl Cantizano: guitarres
Pablo Peña: màquines

Niño de Elche és un cantaor atípic. Artista multidisciplinari que combina el cante i el toque flamenco amb la performance, la poesia, la lliure improvisació, el minimalisme, la cançó d’autor, el rock, el cant amb moviment o l’electrònica. Intercala els seus projectes personals amb col·laboracions amb artistes i creadors incansables amb Antonio Orihuela o Belén Maya i, més recentment, ha participat al darrer treball de Rocío Márquez, El Niño. Voces del Extremo, el seu últim projecte, recull textos de poetes contemporanis emmarcats en l’anomenada poesia de la consciència.

Los Voluble. Pedro i Benito Jiménez formen, des de l’any 1996, i ja va una dècada, Los Voluble. Un duo de Vj/Dj que es nodreix de l’experimentació audiovisual, de la qual ja han fet gala en directe a multitud de formes, ciutats i esdeveniments de l’underground. Sempre improvisant, sempre polítics, sempre rient-se del mort i de qui el vetlla. Investiguen sobre allò flamenco per a construir un marc comú i obert al voltant del folklore digital i el political remix vídeo en sintonia amb gents com bulos.net (Santi Barber i Raúl Cantizano). Catàstrofes audiovisuals o laboratoris d’experimentació que els han portat a participar a esdeveniments tant destacats com el Sónar Festival, juntament amb Niño de Elche amb la proposta Raverdial i En el nombre de.

 

Fotografia: Celia Macías

octubre
14
21
Carrer Nou de la Rambla, 113
Barcelona
Comprar entrada ( 11€/14€ )