Programa
Mazoni & Istanbul Street Ensemble

‘Per primer cop’

Jaume Pla (Mazoni) és un dels músics més reconeguts sorgits a l’escena catalana en els darrers anys. Després de diversos discos d’èxit, el més recent dels quals és Carn, os i tot inclòs (2017), la seva darrera aventura ha estat un viatge a Istanbul per rodar el documental Per primer cop. En aquest projecte, Mazoni interactuava amb músics turcs per tal de descobrir una nova dimensió de les seves cançons.

Ara, coincidint amb l’estrena del documental per televisió, Jaume Pla ha convidat a venir a Barcelona alguns dels músics amb qui va coincidir a Istanbul, per tal d’estendre un pont entre dues ribes llunyanes del Mediterrani, preparar junts nova música i bastir un espectacle al voltant d’aquesta trobada. En concret, cinc músics turcs coincidiran amb tres catalans, la base habitual del grup Mazoni.

Jaume Pla: veu i guitarres
Miquel Sospedra: baix
Aleix Bou: bateria i percussió
Ülkü Aybala: veu
Eylül Bicer: guitarra
Serdar Deli: kabal
Hakan Güngör: kanun
Yurdal Tokcan: llaüt

 

El documental NAVIGAM. Per primer cop (DDM Visual, 2016) parteix d’una premissa: “la música no té fronteres”. Mazoni va enviar de viatge una de les seves cançons més emblemàtiques. En concret, la va fer arribar a Istanbul, l’antiga capital turca, pont i cruïlla ancestral de cultures. Diversos músics locals van escoltar la cançó per reinterpretar-la i interactuar-la. Les seves lectures van tornar a Barcelona i, un cop les va escoltar, Jaume Pla no va poder resistir la temptació de volar ell en persona cap a Istanbul per tocar al costat d’aquests músics excepcionals.

| Teaser |

| Documental íntegre |

 

Espectacle produït amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, Auditori de Girona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institut Ramon Llull i Consolat General de Turquia a Barcelona.

            

      Turquia és el país convidat a la sisena edició del Festival Connexions

octubre
8
21
Carrer Nou de la Rambla, 113
Barcelona
14€ | 11€ anticipada
Comprar entrada