Programa
Javier Ruibal

[ATENCIÓ] El concert de Javier Ruibal, en comptes de celebrar-se a La [2] d’Apolo, tindrà lloc a la sala Luz De Gas

‘Mi sur, mi paisaje’

Pintar una aroma? Canviar el color pel so? Sentir per veure la llum vibrant del sud? Tota l’obra musical de Javier Ruibal exhibeix sobre un llenç continu el color, l’aroma i el duende del sud, que és el seu i són tots els suds, perquè tots són promesa de faula i somni.

Amb arranjaments del mestre Javier López de Guereña fets especialment per a aquesta ocasió pel quintet de cordes del Taller de Músics, l’autor ens presenta al festival Connexions una proposta exclusiva dins la seva obra apropant les seves peculiars i emocionants composicions a la sonoritat de la música de cambra. Un concert especial en la ja llarga i fructífera trajectòria de Javier Ruibal.

Javier Ruibal: veu, guitarra i composició
Jaime del Blanco: violí i direcció
Javi Ruibal Jr: percussions
Núria Garcia: violí
Elisabeth Gex: viola
Paul Stouthamer: chello
Jordi Gaspar: contrabaix
Javier López de Guereña: arranjaments

 

Javier Ruibal, és un cercador d’aromes, un perseguidor de la faula i el somni, un explorador de la bellesa, un acòlit de la mística del profà. Un sanador a través de l’èxtasi. S’explica l’amor arrabassat, l’irrenunciable, l’hora inajornable dels petons, la urgència dels cossos sense demora, la llàgrima més dolça, el riure més bell. Retratista de perfils, paisatgista al mateix temps, importen el personatge i el paratge exòtic que l’envolta, l’irreal gairebé es toca perquè es transparenta en allò real. I tot això es veu perquè se sent. Cantar amb la veu remota que ressona en la memòria, ecos sefardites al costat de la “toná” i la zambra, orient i occident, ahir i avui, harmonia del futur, alquímia del present. Les seves fonts, allò familiar en la seva infància; del flamenco, els cants d’anada i tornada, tanguillos i bulerías; del rock la vella escola; del jazz l’exemple, l’actitud, la lleialtat amb la música.

octubre
19
21
14€ | 11€ anticipada
Comprar entrada