Festival - Festival Connexions

El cicle de diàlegs musicals a Barcelona arriba aquest any a la sisena edició amb més d’una desena de propostes en dos espais diferents de la mà del Taller de Músics. En total, seran 18 concerts que es podran veure entre el 5 i el 31 d’octubre als dos espais de la Sala Apolo i al Taller de Músics 24. En aquesta sisena edició, Connexions presenta nombroses produccions inèdites, que mostren l’alt grau de transversalitat estilística del cicle. Les produccions inèdites amb la participació d’artistes consolidats d’alt nivell es combinen en el programa amb propostes emergents i descobertes, amb la voluntat d’alimentar la ja de per si fèrtil escena musical de Barcelona.

A la Sala Apolo veurem el nou projecte de Maika Makovski, CarMenKa, al qual hi participaran Paula Domínguez, Pau Lligadas i Jordi Fornells. També destaquen les connexions interculturals entre Mazoni i l’Istanbul Street Ensemble, i entre la cantaora Rocío Márquez i el violinista de gamba Fahmi Alqhai. Raúl Rodríguez ens mostrarà el seu disc acabat de publicar, La Raíz Eléctrica, i ens donarà a conèixer un nou instrument, el tres elèctric. Gramopohone All Stars Big Band ens portarà el seu nou disc ple de ritme amb la vista posada a les illes del Carib, i Javier Ruibal unirà les cordes de la seva guitarra a les d’un quintet de cordes del Taller de Músics creat per l’ocasió. El cicle també inclourà algunes propostes marca de la casa, com són l’estrena de Big Ensemble Taller de Músics amb Improvisacions amb La Història d’un Soldat d’Igor Stravinsky, TotalMusicLab i Young Effervescence Big Band, que estrenarà una proposta basada el l’obra de Tarantino.

A banda dels concerts a la Sala Apolo, el festival Connexions també portarà propostes al Taller de Músics 24 a càrrec dels joves talents del Taller de Músics.