Programa
Fahmi Alqhai & Arcángel & Accademia del Piacere
‘Las idas y las vueltas’

Si el mestissatge i l’intercanvi d’idees són el motor que posa en marxa la innovació musical, la colonització espanyola d’Amèrica va revolucionar al màxim aquesta màquina de creació, evolució i naixement de nous estils musicals: l’intercanvi de ritmes, melodies i cadències que després donaria lloc al jazz va ser, segles abans, el primer origen del flamenco. Per les ciutats andaluses i americanes circulaven, en fusió i confusió, cantes i danses d’anada, tornada i una altra vegada d’anada, del Golf de Guinea al Carib i d’aquí a Triana i al Golf de Cadis. Músiques que fa segles van quedar per escrit i a les que avui podem reinsuflar vida amb la intuïció espontània que ens porten els bons músics i el bon flamenco. Dos esperits creatius com els de Fahmi Alqhai i Arcángel dialoguen a la recerca d’un passat i un present comuns per la música a través de la fecundació mútua del flamenco i la música barroca. Artistes de personalitat inclassificable es deixaran portar pel pur instint musical. Qui sap si -inesperada, natural, intuïtivament- no ens portaran així les primeres aromes del paradís perdut que cap musicòleg va trobar: el flamenco primitiu.

Juan Ramón Lara

Fahmi Alqhai: viola da gamba i direcció musical
Arcángel: cantaor

ACCADEMIA DEL PIACERE
Rami Alqhai: viola da gamba
Johanna Rose: viola da gamba
Miguel Ángel Cortés: guitarra flamenca
Agustín Diassera: percussió flamenca

Arcángel és un nom de referència en el flamenco pràcticament des que va començar com a cantaor professional al voltant dels 15 anys. En el seu ressò i en la seva manera d’entendre el cante flamenco conviuen amb naturalitat un profund coneixement i respecte de l’arrel del jondo amb un interès incessant per trobar nous camins de desenvolupament per a l’art flamenc. Entre els seus enregistraments destaquen Arcàngel (2001), La calle perdía (2004), Ropa vieja (2006), El Quijote de los sueños (2011) i Tablao (2015). A més, ha rebut en nombroses ocasions premis de crítica i públic de la Biennal de Flamenco de Sevilla i ha recorregut escenaris de Nova York, Madrid, Lisboa, Roma i els Països Baixos.

Accademia del Piacere és el grup d’avantguarda de la música antiga espanyola i un dels punters a Europa, gràcies a la seva concepció renovada de la música històrica. El seu director, Fahmi Alqhai, és considerat avui un dels intèrprets més importants de viola de gamba del món, i un dels renovadors més grans de la interpretació de la música antiga, gràcies a la seva concepció arriscada, personal i comunicativa de l’acostament als repertoris històrics. Amb Accademia del Piacere, Alqhai ha rebut importants reconeixements i ha actuat a les sales de concerts més importants del món.

logo_inaem_web         logo_Junta_de_Andalucia_web

octubre
8
21
Carrer Nou de la Rambla, 113
Barcelona
Comprar entrada ( 11€/14€ )